Buscar

L’ Associació Cultural de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG posa en marxa l’ Institut de Música Antiga i Tradicional de La Safor (INSMUATS)

INSMUATS és un projecte ambiciós i innovador a la nostra comarca que naix de la iniciativa de l’ A. C. de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG. Pretén ser un centre educatiu integral d’ensenyament, d’estudi i de recerca de la Música Antiga i Tradicional Valenciana, que té com a principal objectiu dotar a l’alumne d’una acceptable base musical per a entrar algun dia en una agrupació musical i/o que assolesca una sòlida formació per continuar amb els Estudis Professionals de Música, si és aquesta la seua intenció.
INSMUATS vol crear una pedrera de dolçainers i tabaleters que nodresca l’Associació de La Safor. Però, sense negar que aquesta és una de les finalitats pràctiques de l’Institut, on la dolçaina i el tabal tenen un paper protagonista, INSMUATS naix amb unes mires més amples i, per això, oferta tot un ventall obert d’altres instruments tradicionals no tan coneguts (tarota, sac de gemecs i acordió diatònic) i instruments de música antiga (xirimia, sacabutx, cornetto, trompeta barroca i clarí) sobre els quals queda tot un món per descobrir (com en el seu moment passava amb la dolçaina i el tabal).
Aixímateix, INSMUATS inclou al seu pla d’estudis el Cant d’Estil Valencià com a matèria per treballar l’instrument natural per excel·lència: la veu.

Podeu informar-vos contactant amb el coordinador de l’Institut, Josep Mª Bataller i Llàcer, al següent número de telèfon: 680228642

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar