Buscar

6è APLEC DE DOLÇAINERS I TABALETERS “BARRI DEL CARME”

APLECDELCARMEEl Centre del Carmen acollirà diumenge que ve 22 de setembre, dins del programa “El Carme d’Estiu 2013”, la sisena edició de l’Aplec de Dolçainers i Tabaleters. Més de 10 grups o colles de dolçaina i al voltant de 100 músics participen en aquesta jornada festiva perquè veïns i vianants del barri del Carme gaudisquen de la música tradicional valenciana. L’aplec està organitzat per la colla “Tirant de Canya”, que pertany a la Falla Plaça Santa Creu.
Enguany l’aplec retrà homenatge a una família valenciana que ha fet de la dolçaina el seu instrument de vida. La família Llorca rebrà el reconeixement a la seua labor en la investigació i desenvolupament de la música tradicional valenciana que va iniciar en els anys 70, Ernest Llorca, precursor de la recuperació de la dolçaina en la ciutat de València.
Segons Luis Sanz director de l’aplec “enguany anem a gaudir dels millors grups que hi ha a la ciutat de València, així com també de grups novells, formacions tradicionals de tabal i dolçaina i una bona dosi de folk valencià interpretat pel grup Folkifesta”
L’aplec començarà a les 11h. des de les Torres de Serrans, amb una cercavila que anirà pel carrer Roteros per arribar al claustre gòtic del Centre del Carme (c/Museu, 2) on les colles participants interpretaran melodies tradicionals i noves composicions. L’acte finalitzarà amb un miniconciert del grup folk “FOLKIFESTA”, una formació musical que ha dut a la dolçaina a un altre nivell, amb versions del folk valencià i europeu.

www.aplecdelcarme.com | facebook/aplecdelcarme | Twitter @aplecdelcarme

Telèfons de contacte de l’organització de l’aplec

GONZALO BELTRÁN (ORGANIZTACIÓ) – mòbil 600 290 903
TONI MUÑOZ (president Falla Plaça Santa Creu) – mòbil 620 294 028
ADRIÁN MUÑOZ (PREMSA) – mòbil 657 888 191
LUIS SANZ (DIRECTOR DE L’APLEC)– mòbil 656 856 314

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar