Buscar

L´Ajuntament presenta el IV Concurs de Composició per a Dolçaina i Banda ´Ciutat de Castelló´

Cartell 4t concursCartell 4t concurs-1El regidor de Cultural, Vicent Sales, ha presentat la convocatòria per al IV Concurs de Composició per a Dolçaina i Banda ´Ciutat de Castelló.
Sales ha recordat que “la titularitat d´esta convocatòria és compartida per l´Ajuntament amb la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i la Fundació Dávalos-Fletcher. Una cita que compta amb l´organització de la ´Federació de Colles de Castelló´ i en la que participa també la Banda Municipal de Castelló”.
L´edil ha destacat que ” per quart any consecutiu, es convoca este premi davall dos premisses principals: la primera, és la de reconèixer públicament l´esforç realitzat pels professionals i compositors i la segona és la de contribuir a enriquir el repertori de partitures parell este un instrument com la dolçaina i les bandes com a formació musical característica, de manera especial en territori de la Comunitat Valenciana i a Castelló”.
“També es pretén ampliar l´horitzó musical de la dolçaina, incitant els músics a interaccionar amb la varietat i diversitat del seu instrument, que obliga artísticament l´intèrpret a compenetrar-se amb altres instruments”, ha recalcat.
PREMIS 
Respecte de la importància dels premis que s´atorguen, Sales ha destacat tres de les seues característiques com són “l´àmbit nacional, la independència i prestigi del seu jurat i la seua interessant dotació econòmica que està a l´altura de les millors convocatòries d´estes característiques”.
Així, s´estableixen tres premis “el Primer compta amb una dotació 1.000 euros; Segon Premi és de 700 euros i l´obra mereixedora del Tercer Premi es portarà 300 euros”.
CONCERT EXTRAORDINARI 
Els guanyadors d´esta convocatòria es donaran a conéixer amb en un concert extraordinari protagonitzat per la Banda Municipal de Castelló i diferents solistes de dolçaina, on s´interpretaran les obres finalista.
“Este concert tindrà lloc en l´Auditori i Palau de Congressos de Castelló el 31 d´octubre de 2014, amb entrada lliure per al públic “, ha avançat el regidor.
En este acte de presentació han acompanyat el regidor José Vicente Ramón Moreno, gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, Joanjo Trilles, president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i José Vicente Ramón Segarra, director de la Banda Municipal de Castelló.
Joanjo Trilles, ha volgut agrair ” tant l´Ajuntament com a la Fundació Dávalos-Fletcher el seu suport a este concurs. Per a nosaltres és molt important ja que la dolçaina deu de tindre un lloc al costat dels bons músics i serveix per a donar-li una major dignitat a este instrument tradicional “. ” Creiem que hauria d´haver-hi més cites com esta al llarg de
tota la Comunitat Valenciana, tal com es fa en la ciutat amb este ´IV Premi de Composició per a Dolçaina i Banda ´Ciutat de Castelló”, ha recordat.
El regidor de Cultura també ha volgut animar “que siguen moltes les obres presentades en esta nova convocatòria en què col·labora l´Ajuntament de Castelló”.
Diptic 4t concurs-1

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar