Buscar

FOLKASAGUNT 2015

El pròxim dissabte 28 de novembre, a les 19:30h, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, tindrà lloc una nova edició de la cita anual del FolkaSagunt. Amb el nom “La Mediterrània valenciana. De Morvedre a la Marina.” celebrem el 5é aniversari del FolkaSagunt. Aprofite les paraules que l’amic Toni Torregrosa ens va escriure per al llibret de la programació de la tardor: 
“Un programa especial per als 5 anys del FolkaSagunt. Fins ara hem viatjat a altres terres. Enguany, ens toca fer una mirada cap a nosaltres. Dos concerts amb dos dels grups històrics del nostre país. Dos visions de la música tradicional i popular amb els peus a la terra litoral i la mirada posada envers la mar i les altres terres del Mediterrani. Els Germans Caballer i Amics i Urbàlia Rurana volen posar de manifest amb esta trobada els vincles musicals que ens agermanen amb els paisos de cultura mediterrània.” 
El nostre grup, Germans Caballer i Amics, acceptant el repte d’aquest viatge virtual per la Mediterrània, hem preparat un repertori especial amb les novetats habituals que suposa pujar cada any a aquest escenari i fer un espectacle diferent cada volta. Fins ara, ho hem aconseguit. Esperem enguany, que gaudiu d’aquest espectacle. Per aixó, comptarem amb els col·laboradors habituals Quico Caballer (flauta), Jordi Caballer (percussió), Pau Antoni (violí), Manolo Górriz (octavilla), Jose Ramón Soriano (guitarró), Toni Navarro (guitarra i acordió) i Manolo Tarazona (baix i fliscorno), i el plaer de compartir l’escenari amb Urbàlia Rurana. Els germans Caballer estem molt agraïts al Departament de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Sagunt, de l’esforç extra que enguany han realitzat per tal de poder celebrar el 5é aniversari del FolkaSagunt i poder portar a un dels grups folk amb més llarga trajectòria, discografia i en actiu dels que podem trobar a les nostres terres.
URBÀLIA RURANA
El grup Urbàlia Rurana es va crear l’any 1990 per a fer música d’arrel valenciana i mediterrània. La instrumentació del grup és exclusivament “acústica” per tal de preservar una sonoritat popular i ètnica de regust mediterrani. Ha realitzat gran quantitat de concerts i balls en poblacions del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears. Ha actuat a més a Galícia, Cantàbria, Castella, Andalusia, Múrcia, Euskal Herria, La Rioja, Illes Canàries, França, Itàlia, Suïssa, Portugal, Bèlgica, Luxemburg, Alemanya i Anglaterra. Ha grabat cinc discos propis i moltes col·laboracions, el que els ha fet aconseguir premis i reconeixements varis. Amb les cançons i melodies populars de les comarques valencianes, i dels països mediterranis veïns, el concert d’Urbàlia Rurana ens convida a gaudir apassionadament de la música popular de casa nostra i de la contornada. Els músics són: Josep Sebastià (dolçaina, flauta, tarota i veu), Carles Gil (acordió, mandolina i veu), Toni Torregrossa (guitarra, guitarró i veu), Joan Buigues (tuba) i Bernat Pellisser (percussions i veu).
   
   

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar