Buscar

Lliurament de premis del I Concurs de composició per a colla “Ciutat de Xàtiva”

La colla “La Socarrà”, dins dels actes de commemoratius del seu XX aniversari, va voler convocar un concert de composició per a formació de gran colla i percussió. El termini de presentacions d’originals va concloure el darrer abril amb una participació important de quasi una vintena d’originals. Durant el mes de juny el jurat composat per a tal efecte va triar les finalistes. El concurs de composició compta amb dues modalitats, una de música per a concert i l’altra de música per a carrer, dotats amb un premi de 1.100 € i 500 € respectivament. Els guanyadors es donaran a conéixer el proper 5 de desembre al Gran Teatre de Xàtiva a les 20 h, on la Colla “La Socarrà”, baix la direcció del mestre Pere Molina, interpretarà les obres finalistes, en concret dos peces a la modalitat de carrer, que responen al lema de “Marxa Mora”, marxa mora com el seu lema indica, i el pasdoble “Socarrats”, així com interpretaran les finalistes de la modalitat de concert, presentades baix el lema “Ligna”, una suite, la obertura “Socarrada” i “El Castell”, poema simfònic. Una vegada interpretades les peces, el jurat triarà una guanyadora per modalitat i obrirà la plica amb el nom del compositor guardonat.
Durant la deliberació del jurat farà la seua actuació el grup de folk-fusió “Tramuntana”. Aquest grup és un projecte de fusió musical que, des de la Mediterrània estant, va mamprendre el trajecte l’any 2007 amb arranjaments de temes tan coneguts com ara “L’Estaca”, “El Cant dels Ocells”, “La Balanguera” i “El Cant de l’Enyor”, uns anys després ha renovat i completat aquell primer treball, aquella bestreta musical, amb nous arranjaments dels mateixos músics de Tramuntana, i de retruc, ara incorpora els vents dels músics valencians Jesús Santandreu, Francisco Latino, Toni Belenguer i Raül “Xocolate”, i la col·laboració de Lucas Ibáñez a la guitarra elèctrica i Carles Llidó a les congues, aquest grup no s’agafa a cap estil, però no hi renuncien a cap. Volen posar en preu l’heterogeneïtat, barrejant sons, temes i estils d’interpretació. Al capdavant del grup, un gran amic de la colla i magnífic dolçainer, Pasqual Salort, que anirà acompanyat de destacats músics com Héctor Valero (teclats), Rubén Salamanca (bateria), Jorge Serra (baix elèctric), Raül Garcia (trompeta), Andrés Alzate (trombó), Àlex Grau (saxo tenor). De segur que l’aposta que hem fet agradarà de debò al públic assistent i se’n durà més d´una agradable sorpresa.
Una vegada finalitzat l´actuació del Grup Tramuntana es faran públiques les actes que donaran a  conéixer la composició guanyadora en cada modalitat i l’autor d’aquesta, amb l’entrega del xec  corresponent i guardó dissenyat a tal efecte.
Som conscients que l’única manera d´enriquir i augmentar el repertori per a grans colles de percussió i dolçaina és tirant endavant projectes com aquest, i aprofitant, que durant aquest any celebren el XX aniversari de la Colla, no volíem desaprofitar l’ocasió per engegar-lo. Han estat moltes hores de treball i d’assajos, però de segur que tindrà la seua recompensa amb l´aplaudiment i el reconeixent del públic assistent del projecte que hem dut a terme. Projecte que ha estat possible gràcies a l’inestimable suport de la Regidoria de Teatre de l´Ajuntament de Xàtiva, la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT), l’obra social de “La Caixa” i de l’entitat Caixa Popular, que ens han facilitat molt tirar-ho endavant.

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar