Buscar

Concert / Presentació del treball “Tocs de dolçaina i tabalet d’Algemesí”

El proper dissabte 5 de febrer a les 20.00h al teatre d’Algemesí tindrà lloc el concert presentació del treball “Tocs de dolçaina i tabalet d’Algemesí”, a carrec dels grups La Inestable i La Colleta.

Tocs de dolçaina i tabalet Algemesí és una gravació que inclou les músiques pròpies de totes les festes d’esta ciutat de la Ribera del Xúquer, interpretades per la dolçaina i el tabalet en l’actualitat.

Conté dos cd’s. El primer, Tocs de les Festes de la Mare de Déu d’Algemesí, inclou els tocs dels balls de la processó interpretades amb xirimita i tabalet, tocs de processó  de la creu, els tocs de les danses d’Algemesí, i  els tocs de Gegants i Cabuts d’Algemesí. El segon, Tocs de Cercaviles i la Processó del Corpus d’Algemesí, inclou els tocs de cercavila que l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina interpreta en els nombrosos actes festius i rituals que es realitzen al poble durant tot l’any, la major part d’aquells tenen com a títol topònims d’Algemesí. També s’inclouen els tocs de totes les danses processionals que s’interpreten en la processó del Corpus, les quals es van incorporar a la processó ara fa 30 anys, i agafen com a punt de partida altres danses rituals, com les de València i Morella.

Està interpretat fonamentalment per els músics d’Algemesí,  Xavier Richart a la dolçaina i Vicent Borràs al tabalet. how to check if a site is down . També compta amb la col·laboració dels dolçainers Alejandro Blay i Hipòlit Agulló en les tocates a 2 i 3 veus.

web search history .

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar