Buscar

Fallo del Jurat al VII Concurs de Composició “ Poble de Muro”

Vos mostrem l’acta del fallo del VII Concurs de Composició “Poble de Muro”


El passat diumenge 23 d’octubre va ésser clau per a continuar el procés del VII Concurs de Composició “POBLE DE MURO”, el jurat es va reunir al saló de plenaris de l’Ajuntament de Muro per atorgar els distints premis.
 
Aquest jurat estava format per l’Alcalde de Muro Rafael Climent en qualitat de president , i el Regidor de Cultura Àlex Llopis com a representants de l’Ajuntament. Per altra banda La Xafigà estava representada per el seu president Gustavo Pérez Jordà, i en funció de secretari Francesc Miquel Vicedo. El grup de vocals tècnics, amb vot, com és costum estava format per representants de la dolçaina, de la composició i de La Xafigà . El món de la composició estava representat per Juan Carlos Sempere Bomboí i Angel Lluís Ferrando Morales i el món dolçainer per Josep Alemany mestre de dolçaina i membre del Dolç tab jazz. La Xafigà ha estat present a aquest jurat a través del seu director Mario Roig Vila, i el músic d’aquest grup Francisco Valor, el quals són a més coneguts compositors.
 
Es van presentar un total de 25 obres a les tres categories convocades, de les quals una s’ha descalificat per defectes en la presentació. Els premis han quedat de la següent manera:
 En la categoria de Concert el guanyador ha segut  Saül Gomez Giner per la seua obra “LAMENT”, amb una dotació de 4000.-€; aquesta peça també rep un altre premi ja que va ser votada pels músics del grup com a Menció d’Honor “ La Xafigà ”.
En la categoria de Moros i cristians el guanyador ha segut Vicent Giner Albert per la seua obra “BABLU” amb una dotació de 1500.-€
En la categoria de Música Tradicional el guanyador ha segut Vicent Sanz i Pérez per la seua obra “PAS DE CARRER” amb una dotació de 1000.-€. En aquesta categoria s’atorgà també una menció d’honor a l’obra “ PRIMAVERA DE SAN PANCRACIO” de Santiago Quinto Serna.
 
El ‘Grup de Dolçainers i Tabaleters La Xafigà ’, entitat organitzadora, és un grup pioner en la recuperació de la música tradicional a la Comunitat Valenciana. Es va fundar en 1982 i té la seua seu a Muro (Alacant) i la seua trajectòria es coneguda per les seues actuacions em festes populars, intecanvis culturals, encontres de ‘colles de dolçainers’ i distintes col·laboracions amb bandes de música, grups de teatre, etc… La motivació del concurs és la de generar nous repertoris per a la formació, per a lo qual s’ha realitzat un important esforç econòmic i de treball.

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar