Mor Joan Martínez el dolçainer de Bocairent

Hui ens hem alçat amb la mala notícia de la mort de Joan Martínez, dolçainer i mestre de dolçaina de Bocairent. Hereu de la tradició de les danses i trasmisor d’un dels corpus més importants del repertori per a Dolçaina. Des dels seus inicis en formacions com Benibarralet amb companys com Enric Gironès o Xavier Richart va ser un dels iniciadors de moltes escoles de dolçaina a les comarques centrals del Pais Valencià.
Va exercir una influència determinant als inicis del grup La Xafigà de Muro on va establir els fonaments d’una sonoritat especial i va engegar l’Escola de dolçaina de Muro. Va ser amés mestre a Escoles d’Alcoi, Vall d’Albaida, i ocupava la plaça de professor de dolçaina del Conservatori Municipal d’Albaida, on es va oferir per primera vegada l’ensenyament reglat de l’instrument.
Amb la seua mort hem perdut un referent del mon dolçainer que va saber combinar el pes de la tradició procedent de l’oralitat amb la nova escola de dolçaina de final del XX i principi del XXI. Descansa en Pau.

9 de març de 2014 | 5:01 pm Xirimita Comentaris tancats a Mor Joan Martínez el dolçainer de Bocairent

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha esdeveniments programats en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

Arxius