La Diputació de Castelló apropa la dolçaina a les comarques de la provincia

Un any més la Diputació de Castelló aposta per promocionar el nostre col·lectiu i recolzar les nostres activitats. Esperem poder sumar campanyes similars en les altres dues diputacions. Informació a la nota de premsa següent tramesa per la pròpia diputació: 

 • Ocho actuaciones conforman el programa musical de este año que comienza el próximo sábado a las 20:00 horas en Forcall
 • Jarque“Fomentamos que nuestra música se escuche en todos los rincones de la provincia de forma gratuita para los municipios”

 

31 de julio.La música de la dolçaina i tabal sonará este verano en todas las comarcas de la provincia de Castellón. Este es el objetivo que persigue el ‘Dolç Festival’, una iniciativa que cumple su segunda edición promovida por la Diputación de Castellón y la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters que acercará y fomentará la música tradicional entre los castellonenses.

 

El diputado de Cultura, José Luis Jarque, ha presentado esta iniciativa musical que recorrerá los municipios castellonenses del 2 de agosto al 4 de octubre a través de ocho actuaciones. “Estamos convencidos de que el Dolç Festival de la Diputación de Castellón contribuye a poner en valor la música tradicional de nuestra tierra. Este es nuestro compromiso por hacer que nuestra música de la dolçaina i el tabal suene por todos los rincones de la provincia a través de este festival que se consolida como un punto de referencia más de la cultura musical castellonense”.

Los municipios donde se celebrarán los festivales, uno por cada una de las ocho comarcas, son Les Useres (l’Alcalatén) el próximo 7 de agosto, Albocàsser (Alt Maestrat) el día 27 de septiembre, Puebla de Arenoso (Alto Mijares) el 6 de agosto, Jérica (Alto Palancia) el 17 de agosto, Santa Magdalena de Pulpis (Baix Maestrat) el 4 de octubre, Forcall (Els Ports) el día 2 de agosto, Torre d´En Doménec (Plana Alta) el 3 de agosto y en La Llosa (Plana Baixa) el 2 de septiembre.

Por otro lado, entre las agrupaciones que actuarán cabe destacar la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, Xarançaina, Lo Xular d’Alcalá de Xivert, , El Soroll de Castelló, Xaloc de Castelló o El Senill de Torreblanca. Además, también tendrán su oportunidad las agrupaciones locales que se están iniciando en la música tradicional.

Por su parte, el director del ‘Dolç Festival’, Juanjo Trilles, ha agradecido “el impulso decidido de la Diputación de Castellón por dignificar la música tradicional en nuestro territorio” y ha apuntado que la participación novedosa de una agrupación de renombre como El Trull de Vila-real.

9 d'agost de 2014 | 8:18 am Xirimita Comentaris tancats a La Diputació de Castelló apropa la dolçaina a les comarques de la provincia

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • XVI Mostra de Música Popular M Auxiliadora
  El divendres 3 a les 20:00 h. serà la mostra de Música popular i tradicional de M. Auxiliadora, que se celebra al col·legi Salesians del barri de Sagunt de ValènciaVos esperem!!! 🥰🥰🥰🥰🥰🎶🎶🎶
 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]

Arxius