Buscar

1r disc de LA DEGOLLÀ

El grup de Dolçainers i Tabaleters La Degollà volem anunciar que tenim a la venda el nostre primer disc de música d’estudi. Com a membres de la Federació ens agradaria que féreu ressó d’aquesta notícia i publicàreu a la web federativa un article per tal de difondre-ho:

Presentació del nostre primer disc

I per fi, tot arriba, estem en disposició d’anunciar la presentació del nostre primer disc. Després de la bona rebuda del projecte a la plataforma de micromecenatge Verkami, i com a cloenda dels actes de celebració del nostre XXVé anviersari com a colla, volem compartir amb tots els nostres seguidors i simpatitzants, i en general a tot el públic del nostre instrument, el nostre primer treball d’estudi: “Dolçainers d’Argent”. Va ser presentat el passat divendres a la ciutat d’Alcoi i ja el podeu aconseguir contactant amb nosaltres a través de la nostra pàgina web : www.ladegolla.com.

El nostre primer disc

Tot va començar a l’any 1989 quan un grup d’amics de la Filà Realistes d’Alcoi van decidir, amb molta il∙lusió, aprendre a tocar la dolçaina per acompanyar a la seua Filà a les festes de moros i cristians. Poc després, amb l’aprenentatge del solfeig i la digitació de l’instrument, varen decidir crear una colla amb entitat propia que des d’eixe moment ha estat present en qualsevol esdeveniment on la dolçaina ha pres protagonisme.
Des d’aleshores, el Grup de Dolçainers i Tabaleters la Degollà ha crescut convertint-se en una colla nombrosa i amb una qualitat que ens ha permés interpretar per tot arreu la música popular valenciana, concerts per a dolçaina i percussió, i com no la música de moros i cristians que ens va veure nàixer.
Han passat 25 anys, i després de nombrosos projectes musicals ens ha arribat el moment de traure a la llum el nostre primer cd. En ell, podreu trobar una selecció de peces interpretades pel grup en diferents moments de la seua història.

Ens agradaria destacar l’obertura Dolçaines d’Argent composada per José Rafael Pascual Vilaplana per al concert del nostre 25é aniversari; Al Tall per Sempre de Saül Gómez Soler, una rapsòdia de temes de música tradicional del ja retirat grup Al Tall; amb gran estima destaquem la interpretació de la cercavila Pep el Bollo, Terra i Mar de Toni Lloret i ens fa recordar un gran amic i membre del grup desaparegut no fa molt de temps; la marxa mora Aligeaba Spyros composada per Vicent Pérez i Estéban i que ha sigut adaptada per a dolçaina i percussió; no podía acabar d’altra manera aquest cd, amb La Muixeranga que amb la inestimable col∙laboració del grup gallec Luar Na Lubre interpretarem com a cloenda del concert 25é aniversari de La Degollà.

pag 1 i 12

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar