Festa de Sant Antoni 2018 a Teulada.

A Teulada la festivitat de sant Antoni ha sobreviscut a l’inexorable pas dels anys i de les modes, gràcies al seu fort arrelament a la cultura tradicional vinculada al món de l’agricultura i la ramaderia, i a l’haver sabut adaptar-se a les circumstàncies amb l’esdevenir del temps. Per problemes de capacitat i circulació de les cavalleries l’any passat s’hi va canviar l’emplaçament de la benedicció dels animals a l’ermita de sant Vicent, i enguany, torna al seu lloc primigeni, a més a fi de facilitatr la concurrència del veïnat, hi haurà un canvi important en l’horari dels actes de la vespra, ja que el gros de la festa es passa, de la nit, a migdia, amb l’entrada del pi i un dinar a la plaça del Porxe, i a la vesprada, després de dinar, hi haurà l’actuació musical de “Soca en arrel”. Aquesta festivitat de sant Antonia a Teulada, l’origen de la qual es perd en la memòria del temps, des de 2007 es responsabilitza de la seua coordinació i organització la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, en col·laboració amb altres entitats del municipi a fi de posar en valor les tradicions ancestrals de la foguera, els dimonis i la benedicció dels animals. En la festa de sant Antoni perviuen música i balls d’arrel mediterrània que són present en la commemoració festiva que es celebra al voltant de la foguera, fins i tot amb la personificació de la colla de dimonis que envolten l’eremita i el tempten per fer-lo caure en el pecat. La festa de sant Antoni, al nucli urbà de Teulada, s’ha convertit en una “festa d’interès cultural” (no oficial), no solament pel fet de celebrar-se en el marc del centre històric, declarat Bé d’Interés Cultural, sinó perquè l’estructura i els continguts de la qual es fonamenten en les arrels de la festa valenciana i en mantindre viva la música funcional interpretada per la dolçaina com a instrument vertebrador de l’agrupació que n’és l’ànima de la festa, la Colla el Falçó. Esperem que els actes que hem programat siguen del vostre interès. No us oblideu de vindre i participar en la festa, perquè aquesta celebració sense vosaltres no és res!

Dijous 18 de gener:
A les 19.30: inauguració de l’exposició del Fotoclub l’Andragó “Un sexenni de Sibil·la (2011-2016)”
Al Centre Ecomuseogràfic
av. Sta. Caterina, 30.
Divendres 19 de gener:
A les 20.00: Presentació del llibre
“Desafiant el destí”
de Manel Arcos.
A la Biblioteca Pública Municipal de Teulada.
Dissabte 20 de gener:
A les 12.00: Entrada del pi i cercavila dels dimonis de sant Antoni, en col·laboració amb l’Escola de Teatre de Teulada i l’Associació Alejandro Morell, amb acompanyament musical de la Colla el Falçó, des de l’avinguda de santa Caterina fins a la p. del Porxe. A continuació, plantada i muntatge de la foguera amb el dimoni.
A les 13.00: volteig de campanes.
A les 14.00: cremada de la foguera de sant Antoni a la plaça del Porxe.
A les 14.30: Dinar de foguera a la plaça del Porxe (Hi hauran taules i cadires per a les persones que acudisquen).
A les 16.00: actuació del grup musical “Soca en arrel”.
Diumenge 21 de gener:
A les 12.00 hores: Concentració de carruatges i cavalleries al voltant de l’ermita de Sant Vicent.
A les 12.15 hores: Trasllat en cercavila de la imatge de sant Antoni, per l’Associació Alejandro Morell i la Colla el Falçó, des de l’ermita de sant Vicent fins l’església de Santa Caterina.
A les 12.30 hores immemorial benedicció dels animals i repartiment dels rotllos de sant Antoni a la plaça l’Església.
Parròquia de
Santa Caterina
Teulada

19 de gener de 2018 | 6:58 pm Xirimita Comentaris tancats a Festa de Sant Antoni 2018 a Teulada.

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • XVI Mostra de Música Popular M Auxiliadora
  El divendres 3 a les 20:00 h. serà la mostra de Música popular i tradicional de M. Auxiliadora, que se celebra al col·legi Salesians del barri de Sagunt de ValènciaVos esperem!!! 🥰🥰🥰🥰🥰🎶🎶🎶
 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]

Arxius