Buscar

Festa de Sant Antoni 2018 a Teulada.

A Teulada la festivitat de sant Antoni ha sobreviscut a l’inexorable pas dels anys i de les modes, gràcies al seu fort arrelament a la cultura tradicional vinculada al món de l’agricultura i la ramaderia, i a l’haver sabut adaptar-se a les circumstàncies amb l’esdevenir del temps. Per problemes de capacitat i circulació de les cavalleries l’any passat s’hi va canviar l’emplaçament de la benedicció dels animals a l’ermita de sant Vicent, i enguany, torna al seu lloc primigeni, a més a fi de facilitatr la concurrència del veïnat, hi haurà un canvi important en l’horari dels actes de la vespra, ja que el gros de la festa es passa, de la nit, a migdia, amb l’entrada del pi i un dinar a la plaça del Porxe, i a la vesprada, després de dinar, hi haurà l’actuació musical de “Soca en arrel”. Aquesta festivitat de sant Antonia a Teulada, l’origen de la qual es perd en la memòria del temps, des de 2007 es responsabilitza de la seua coordinació i organització la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, en col·laboració amb altres entitats del municipi a fi de posar en valor les tradicions ancestrals de la foguera, els dimonis i la benedicció dels animals. En la festa de sant Antoni perviuen música i balls d’arrel mediterrània que són present en la commemoració festiva que es celebra al voltant de la foguera, fins i tot amb la personificació de la colla de dimonis que envolten l’eremita i el tempten per fer-lo caure en el pecat. La festa de sant Antoni, al nucli urbà de Teulada, s’ha convertit en una “festa d’interès cultural” (no oficial), no solament pel fet de celebrar-se en el marc del centre històric, declarat Bé d’Interés Cultural, sinó perquè l’estructura i els continguts de la qual es fonamenten en les arrels de la festa valenciana i en mantindre viva la música funcional interpretada per la dolçaina com a instrument vertebrador de l’agrupació que n’és l’ànima de la festa, la Colla el Falçó. Esperem que els actes que hem programat siguen del vostre interès. No us oblideu de vindre i participar en la festa, perquè aquesta celebració sense vosaltres no és res!
Dijous 18 de gener:
A les 19.30: inauguració de l’exposició del Fotoclub l’Andragó “Un sexenni de Sibil·la (2011-2016)”
Al Centre Ecomuseogràfic
av. Sta. Caterina, 30.
Divendres 19 de gener:
A les 20.00: Presentació del llibre
“Desafiant el destí”
de Manel Arcos.
A la Biblioteca Pública Municipal de Teulada.
Dissabte 20 de gener:
A les 12.00: Entrada del pi i cercavila dels dimonis de sant Antoni, en col·laboració amb l’Escola de Teatre de Teulada i l’Associació Alejandro Morell, amb acompanyament musical de la Colla el Falçó, des de l’avinguda de santa Caterina fins a la p. del Porxe. A continuació, plantada i muntatge de la foguera amb el dimoni.
A les 13.00: volteig de campanes.
A les 14.00: cremada de la foguera de sant Antoni a la plaça del Porxe.
A les 14.30: Dinar de foguera a la plaça del Porxe (Hi hauran taules i cadires per a les persones que acudisquen).
A les 16.00: actuació del grup musical “Soca en arrel”.
Diumenge 21 de gener:
A les 12.00 hores: Concentració de carruatges i cavalleries al voltant de l’ermita de Sant Vicent.
A les 12.15 hores: Trasllat en cercavila de la imatge de sant Antoni, per l’Associació Alejandro Morell i la Colla el Falçó, des de l’ermita de sant Vicent fins l’església de Santa Caterina.
A les 12.30 hores immemorial benedicció dels animals i repartiment dels rotllos de sant Antoni a la plaça l’Església.
Parròquia de
Santa Caterina
Teulada

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar