Buscar

COLOSSAL XARANÇAINA

Avui hem gaudit d’un gran concert

 Mentre la Colla Federal era dirigida per Juan Carlos Sempere Bomboi a la Plaça de la Verge de València, a pocs quilòmetres a l’Auditori i Palau de Congressos de Castellon ressonaven les notes de la fantasia per a dolçaina i percussió guanyadora de V Concurs de composició Vila de Muro del 2007 composada per Juan Carlos Sempere Bomboi, Impressions

Interpretada magistralment per Xarançaina i sota la batuta del jove director Jaume Felip que ha sabut donar-li el tempo just per emocionar-nos.

Mantenint aquesta emoció amb el començament en perfecte silenci sols trencat amb el redoblament dels timbals i la tristor de la dolçaina interpretant la peça de Saül Gomez Soler “Lament” Primer premi en el Concurs de composició Poble de Muro

Vicent J. Loriente i Maria Jesus Arrufat representant a FVDiT 
a la esquerra  Manuel Marco representant a la FDiT de Castelló

Tanca la primera part d’aquest concert la Suite en tres moviments de Ramón Garcia Soler nomenada Fulls D’album

Arrenca la segona part d’aquest concert PER SANT JOAN amb l’entrada dels instruments de vent metall que acompanyen a les dolçaina emplenant de volum les notes d’aquest instrument tan nostre i mostrant la part innovadora de Xarançaina Colossal.

En aquesta segona part s’ofereix peces de com:
“Prefaci” de Percy A. *Grainger amb arranjaments de Jaume Felip,
“Thor” de Saül Gomez Soler
“Sons del Cel”  de Percy A. Grainger amb arranjaments de Jaume Felip
“Dinamics” de Francisco Valor
“Un mati dubtós”  de Jaume Felip
“Immortal” de Francisco Valor
“Plor”  de Jaume Felip i
“Verí” de Saül Gomez Soler.
Després d’unes breus paraules del director donant les gràcies als músics i al public assistent es dóna per finalitzat aquest COLOSSAL concert de Xarançaina amb un extracte de peces d’aquesta segona part tancant amb una gran ovació com a premi a aquests mesos de dur treballs per oferir al publico de Castelló la versió mes innovadora de la dolçaina.

Solament queda donar l’enhorabona al presentador de l’acte Carlos Esteban axi com tots aquells que en l’ombra han fet possible aquest inoblidable concert. Com no als músics i al director per aquest concert tan COLOSSAL

Fins a l’any que ve.

 
 
 
 
 

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar