Visita a Sarandaca espai de creació.

El Tio Gori i la Tia Caballera es troben al Taller de Sarandaca (Granollers) per tal de poder gaudir-los com si foren nous una altra vegada.

El miler de llocs on han actuat i visitat, a més a més, del pas del temps ha conduït a passar per mans del mestre Ramon Aumedes, escultor i constructor de gegants, nanos i altres elements.

COLLA DE NANOS I GEGANTS DE VINARÒS

El Taller Sarandaca un taller d’escultura i imatgeria festiva creat i dirigit per Ramon Aumedes i Farré el 1973, situat des del 2006 a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers, al Vallès Oriental.

Ramon Aumedes i Farré, nascut el 1950 a Guissona va crear el seu taller el 1973. Del 1986 a 2006 el taller era instal·lat a Can Comas. És un artista polifacètic que es dedica a l’escultura, la pintura i el dibuix. És conegut per la construcció i restauració de gegants i bèsties, així com realitzar còpies fidedignes alleugerint el pes o millorant l’estructura dels originals. El principal material amb el que treballa sol ser la fibra de vidre. La seva primera parella de gegants fou la seva pròpia, els Gegants del Taller Sarandaca. Al taller hi treballen també el seu dos fills, el músic i actor Pol Aumedes, la dissenyadora de moda i vestuari Mar Aumedes així com Francina Morell que confecciona el vestuari.

Ha realitzat obres als Països Catalans, entre d’altres per a Argentona, Caldes de Montbui, Castellbisbal, Granollers, Pallejà, Matadepera, Prat de Llobregat, la Bisbal d’Empordà,l’Espluga de Francolí, Llinars del Vallès, Molins de Rei, Montmeló, Montornès del Vallès, Ontinyent,[5] Vilanova del Vallès, Sant Andreu de la Barca, entre altres poblacions i també a Bèlgica i a Steenvoorde (Flandes francès). El 2010 va realitzar les estelles de Nadal de Barcelona, segons un disseny de Ramon Bigas. El 2011 va ser elegit per participar en l’estand d’Espanya a la «Quadriennal d’escenografia i arquitectura teatral» a Praga.

Ha realitzat obres als Països Catalans, entre d’altres per a Argentona, Caldes de Montbui, Castellbisbal, Granollers, Pallejà, Matadepera, Prat de Llobregat, la Bisbal d’Empordà,l’Espluga de Francolí, Llinars del Vallès, Molins de Rei, Montmeló, Montornès del Vallès, Ontinyent,[5] Vilanova del Vallès, Sant Andreu de la Barca, entre altres poblacions i també a Bèlgica i a Steenvoorde (Flandes francès). El 2010 va realitzar les estelles de Nadal de Barcelona, segons un disseny de Ramon Bigas. El 2011 va ser elegit per participar en l’estand d’Espanya a la «Quadriennal d’escenografia i arquitectura teatral» a Praga.

Extret de Vikipedia Taller Sarandaca

TAGS: , , , , , , ,

9 d'abril de 2019 | 1:00 pm Xirimita Comentaris tancats a Visita a Sarandaca espai de creació.

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]
 • Taller de canyes de dolçaina a Paiporta
  Organitzat per la Unió Musical de Paiporta. Dolçainers de la Saida i El Club de la Dolçaina amb la col·laboració de la FVDiT i el IVC.El diumenge que ve 3 d’abril se celebrarà en la seu de la Unió Musical de Paiporta un taller de canyes impartit per Pau Puig. DIUMENGE 3 D’ABRIL 2022 – […]

Arxius