Presentació de la segona edició del llibre de Vicent Torrent “La Musica Popular”


Dijous 16 de maig al Centre Cultural la Beneficència La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà la segona edició de ‘La música popular’, de Vicent Torrent. En l’acte, participarà Jordi Reig, codirector de les col·leccions de música del Magnànim. El pròleg d’ambdues edicions ha sigut escrit per Antonio Ariño, director de l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim. En acabar la presentació, els assistents podran presenciar un concert del grup de música tradicional Aljub. L’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament.

La nova publicació conserva l’essència de la primera edició, però, incorpora una introducció a la segona edició que recull les actualitzacions més notables en el món de la música tradicional valenciana al passat recent. L’escriptor i músic explica que, durant les darreres dècades, la música tradicional ha fet una crescuda molt forta i s’ha triplicat la dedicació de la gent a fer la música popular del país. Així, Torrent creu que “és un bon moment per a publicar aquest llibre perquè hi ha molts projectes madurs i altres més nous que van fent camí, i les reflexions d’aquest llibre poder ser-los de molta utilitat. La majoria de les premisses d’aquest llibre són rellevants en aquest moment”.

En aquest llibre, l’autor convida el lector a recórrer els escenaris de la música tradicional valenciana i, a més, legitima críticament l’actitud de la societat cap a ella. Tanmateix, la societat ja no és la mateixa que apareix al llibre, però el missatge ara cobra una dimensió diferent que interpel·la a la societat actual a valorar aquesta expressió artística com un objecte cultural que mereix ser preservat pel seu valor estètic i perquè està connectat amb l’expressió de la identitat col·lectiva.

Torrent conclou afirmant que “dins de la música tradicional del país el més progressiu és fer fusions des de la tradició valenciana amb altres tradicions populars mediterrànies amb les que hi ha un llenguatge comú. Això, és clar, sense oblidar el mestissatge amb altres gèneres novedosos, la qual cosa és molt saludable perquè suposa utilitzar en la creació musical contemporània el llenguatge de la tradició”.

Extret de l’articule El Magnànim recupera ‘La música popular’ de Vicent Torrent amb una segona edició” del la web de la Diputació de València

14 de maig de 2019 | 7:22 pm Xirimita Comentaris tancats a Presentació de la segona edició del llibre de Vicent Torrent “La Musica Popular”

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • XVI Mostra de Música Popular M Auxiliadora
  El divendres 3 a les 20:00 h. serà la mostra de Música popular i tradicional de M. Auxiliadora, que se celebra al col·legi Salesians del barri de Sagunt de ValènciaVos esperem!!! 🥰🥰🥰🥰🥰🎶🎶🎶
 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]

Arxius