Buscar

Els guerrers de Vinaròs a Moixent

El passat cap de setmana, i dins de la campanya d’intercanvis musicals 2019 de la Generalitat Valenciana, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Vinaròs, els joglars dels Nanos i Gegants, estiguerem actuant a la localitat valenciana de Moixent.

A la comarca de La Costera, famosa per,  entre altres moltes coses, el Guerrer de Moixent (mira si hem corregut terres….). Aquest intercanvi, el férem gràcies a la invitació de la Colla ” Canyes i Baquetes” de Moixent. 

Durant tot un dissabte i diumenge d’agost  ben intensos, poguérem conéixer una mica més als nostres veïns del Sud: els seus costums festers, menjars, coques i tiberis típics, l’herbero, el Tenis, fer una cata dels seus vins, criats en tines enterrades sota terra en coves molt antigues, i…sobretot, sobretot, sobretot…l’afició que tenen a Moixent pel Bou en Corda.

Actuarem, juntament amb la colla local, tres vegades als diferents actes i cercaviles, totes elles relacionades amb el bou. De fet, ara ja ens sabem de memòria la peça de dolçaina que, curiosament, porta el nom de Bou en Corda, i que ja havíem tocat diverses vegades durant la vida de la colla.  Així mateix, cal comentar que portàrem, juntament amb els músics, els nostres gegantons Missi i Sastià, els quals sigueren un gran atractiu i diversió pels meus menuts, ja que no estan acostumats a vore gegants ballant pels carrers moixentins.

Després de tot el temps passat a Moixent, i després de conéixer els que ja ara són els nostres amics i amigues, els quals ens tractaren de luxe, podem dir que estem molt contens de l’experiència que ens aporta aquest tipus d’intercanvi musical, de  poder compartir partitures de dolçaina, de conèixer nous tocs de tabal, i en definitiva, de passar una molt bona estona al voltant del món de la dolçaina i del tabal, que és la finalitat principal.

Ara però, ens queda la segona part de l’intercanvi: els dolçainers i tabaleters moixentins vindran a Vinaròs el proper mes de setembre, i esperem estar a l’alçada de la manera de com vàrem ser tractats, tant musicalment com humana.
Endavant amb la cultura popular!  

Visca la dolçaina i el tabal! 

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar