Els guerrers de Vinaròs a Moixent

El passat cap de setmana, i dins de la campanya d’intercanvis musicals 2019 de la Generalitat Valenciana, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Vinaròs, els joglars dels Nanos i Gegants, estiguerem actuant a la localitat valenciana de Moixent.

A la comarca de La Costera, famosa per,  entre altres moltes coses, el Guerrer de Moixent (mira si hem corregut terres….). Aquest intercanvi, el férem gràcies a la invitació de la Colla ” Canyes i Baquetes” de Moixent. 

Durant tot un dissabte i diumenge d’agost  ben intensos, poguérem conéixer una mica més als nostres veïns del Sud: els seus costums festers, menjars, coques i tiberis típics, l’herbero, el Tenis, fer una cata dels seus vins, criats en tines enterrades sota terra en coves molt antigues, i…sobretot, sobretot, sobretot…l’afició que tenen a Moixent pel Bou en Corda.

Actuarem, juntament amb la colla local, tres vegades als diferents actes i cercaviles, totes elles relacionades amb el bou. De fet, ara ja ens sabem de memòria la peça de dolçaina que, curiosament, porta el nom de Bou en Corda, i que ja havíem tocat diverses vegades durant la vida de la colla.  Així mateix, cal comentar que portàrem, juntament amb els músics, els nostres gegantons Missi i Sastià, els quals sigueren un gran atractiu i diversió pels meus menuts, ja que no estan acostumats a vore gegants ballant pels carrers moixentins.

Després de tot el temps passat a Moixent, i després de conéixer els que ja ara són els nostres amics i amigues, els quals ens tractaren de luxe, podem dir que estem molt contens de l’experiència que ens aporta aquest tipus d’intercanvi musical, de  poder compartir partitures de dolçaina, de conèixer nous tocs de tabal, i en definitiva, de passar una molt bona estona al voltant del món de la dolçaina i del tabal, que és la finalitat principal.

Ara però, ens queda la segona part de l’intercanvi: els dolçainers i tabaleters moixentins vindran a Vinaròs el proper mes de setembre, i esperem estar a l’alçada de la manera de com vàrem ser tractats, tant musicalment com humana.
Endavant amb la cultura popular!  

Visca la dolçaina i el tabal! 

21 d'agost de 2019 | 7:14 pm Xirimita Comentaris tancats a Els guerrers de Vinaròs a Moixent

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]
 • Taller de canyes de dolçaina a Paiporta
  Organitzat per la Unió Musical de Paiporta. Dolçainers de la Saida i El Club de la Dolçaina amb la col·laboració de la FVDiT i el IVC.El diumenge que ve 3 d’abril se celebrarà en la seu de la Unió Musical de Paiporta un taller de canyes impartit per Pau Puig. DIUMENGE 3 D’ABRIL 2022 – […]

Arxius