Buscar

IV Aplec de Xirimita i Tabal “Tirant de Xirimita i Tabal”

Volem assabertar-vos que un any més,  que la  Asssociació Cultural Na Jordana   durà a terme del 28 de setembre al 9 d’octubre, la XIX del “TIRANT DE LLETRA” (Lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc)

Amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana (9 d’octubre), realitzarem com és costum una programació d’activitats culturals paral·leles amb el fi de que l’event tinga la major repercusió possible. I entre elles, una de les més significatives sens dubte serà la realització del IV APLEC de DOLÇAINERS i TABALETERS, batejat al 2016 amb el nom: “Tirant de Xirimita i Tabal”

Na Jordana, al llarg de la seua trajectòria, sempre ha tingut com a objectiu a més a més de plantar falla, impulsar, recolzar i donar suport a totes les nostres tradicions més arrelades de caire festiu, cultural o social. De fet, amb nosaltres han col·laborat grups i professionals molt significatius, com ara: La Xafigà, La Inestable , La Brama , El Cudol , Russafa fa, Valçaina, Dos Quinzets-Tro de Bac, El Xarquet, La Morralla, Els Bessons, Quebesona, i mestres dolçainers com: Joan Blasco (El precursor), Xavier Richart, Alejandro Blai, Brauli Ortega o Antoni de la Asunción.

L’aplec que pretenem efectuar, tindrà les següents carácterístiques: Lloc: La demarcació del nostre barri de Carme (Ciutat Vella-València) Data: Dissabte, 5 d’Octubre de 2019, a les 11,30 hores.

Participants: Tots aquells/aquelles grups/colles, que estimen inscriure’s. Data màxima d’Inscripció: 10 de setembre 2019 Inscripcions: Per e-mail, a: najordana@najordana.es Medalla d’Honor 2002 Consell Valencià de Cultura G-46407706 Associació Cultural Fallera NaJordana – carrer Salvador Giner, 9 baix – 46003-València najordana@najordana.es – www.najordana.es– 639.89.22.18 2

CERCAVILA La cercavila de les colles participants tindrà solament un itinerari pels carrers del Carme, fins a arribar al Centre Cultural la Beneficència (Carrer Corona). • La concentració dels components de les colles en el punt d’inici de l’itinerari de l’aplec serà a les 11,00 h.(Plaça del Portal Nou) • En dit punt de concentració hi hauran components de l’organització de Na Jordana. • Cada colla iniciarà la seua actuació amb un interval de temps de cinc minuts.

• ITINERARI Recorregut: Plaça Portal Nou, carrer Salvador Giner, plaça Pere Borrego Galindo, carrer d’Alt, Carrer Santo Tomás, Plaça Mossén Sorell, carrer Corona, carrer Sant Miquel, carrer Sant Donis, Carrer Alejandra Soler, carrer Guillem de Castro, carrer Corona (Centre Cultural La Beneficència) Obres a interpretar: Les peces/obres que interpretaran els grups durant el recorregut de la Cercavila seran de lliure elecció (cada grup aquelles que estime).

CLOENDA: A la finalització de la Cercavila, és realitzarà l’Acte de Cloenda al Centre Cultural de la Beneficència (Saló Alfons el Magnànim), amb la participació de tots els grups, interpretant-se conjuntament tres peces/obres, que més endavant ja vos assabentarem. La Cloenda, conclourà amb la participació de la Jove Muixeranga de València Posteriorment, Na Jordana, convidarà a tots els participants dels diferents grups/colles, a un dinar a la seua seu social (carrer Salvador Giner, 9 baix), amb motiu d’agraïment per la col·laboració rebuda. Tots sou sabedors que a hores d’ara les ajudes econòmiques són inexistents o insignificants i els patrocinis fa temps que vam passar a l’història. Allò que podem garantir- vos, és que ens bolcarem i posarem la máxima voluntat en tot allò relacionat amb l’organització, difussió i publicitat de l’event i en poder aconseguir que tots gaudim d’una jornada de germanor i convivència al voltant del Carme, on s’estima, de debó, la dolçaina i el tabal. Medalla d’Honor 2002 Consell Valencià de Cultura G-46407706 Associació Cultural Fallera NaJordana – carrer Salvador Giner, 9 baix – 46003-València najordana@najordana.es – www.najordana.es– 639.89.22.18 3

Vos adjuntem un fitxa perquè realitzeu si ho estimeu oportú, la vostra inscripció a l’aplec, dades que ens podreu remetre per esta mateixa vía a najordana@najordana.es.

És la nostra intenció que l’APLEC: “TIRANT DE XIRIMITA I TABAL”, puga any rere any, constituir una fita històrica i significativa en l’àmbit social, cultural i festiu al cap i casal, on es reconeix la vostra tasca per mantindre viva una de les nostres tradicions musicals més arrelades. Esperem i desitgem poder comptar amb la vostra voluntària participació, alhora que us fem extensiva la salutació i consideració més distinguida dels components del col·lectiu de Na Jordana.

Pere Borrego Pitarch-President

Tel.639.89.22.18

Descarrega ficha inscripció

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar