IV Aplec de Xirimita i Tabal “Tirant de Xirimita i Tabal”

Volem assabertar-vos que un any més,  que la  Asssociació Cultural Na Jordana   durà a terme del 28 de setembre al 9 d’octubre, la XIX del “TIRANT DE LLETRA” (Lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc)

Amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana (9 d’octubre), realitzarem com és costum una programació d’activitats culturals paral·leles amb el fi de que l’event tinga la major repercusió possible. I entre elles, una de les més significatives sens dubte serà la realització del IV APLEC de DOLÇAINERS i TABALETERS, batejat al 2016 amb el nom: “Tirant de Xirimita i Tabal”

Na Jordana, al llarg de la seua trajectòria, sempre ha tingut com a objectiu a més a més de plantar falla, impulsar, recolzar i donar suport a totes les nostres tradicions més arrelades de caire festiu, cultural o social. De fet, amb nosaltres han col·laborat grups i professionals molt significatius, com ara: La Xafigà, La Inestable , La Brama , El Cudol , Russafa fa, Valçaina, Dos Quinzets-Tro de Bac, El Xarquet, La Morralla, Els Bessons, Quebesona, i mestres dolçainers com: Joan Blasco (El precursor), Xavier Richart, Alejandro Blai, Brauli Ortega o Antoni de la Asunción.

L’aplec que pretenem efectuar, tindrà les següents carácterístiques: Lloc: La demarcació del nostre barri de Carme (Ciutat Vella-València) Data: Dissabte, 5 d’Octubre de 2019, a les 11,30 hores.

Participants: Tots aquells/aquelles grups/colles, que estimen inscriure’s. Data màxima d’Inscripció: 10 de setembre 2019 Inscripcions: Per e-mail, a: najordana@najordana.es Medalla d’Honor 2002 Consell Valencià de Cultura G-46407706 Associació Cultural Fallera NaJordana – carrer Salvador Giner, 9 baix – 46003-València najordana@najordana.es – www.najordana.es– 639.89.22.18 2

CERCAVILA La cercavila de les colles participants tindrà solament un itinerari pels carrers del Carme, fins a arribar al Centre Cultural la Beneficència (Carrer Corona). • La concentració dels components de les colles en el punt d’inici de l’itinerari de l’aplec serà a les 11,00 h.(Plaça del Portal Nou) • En dit punt de concentració hi hauran components de l’organització de Na Jordana. • Cada colla iniciarà la seua actuació amb un interval de temps de cinc minuts.

• ITINERARI Recorregut: Plaça Portal Nou, carrer Salvador Giner, plaça Pere Borrego Galindo, carrer d’Alt, Carrer Santo Tomás, Plaça Mossén Sorell, carrer Corona, carrer Sant Miquel, carrer Sant Donis, Carrer Alejandra Soler, carrer Guillem de Castro, carrer Corona (Centre Cultural La Beneficència) Obres a interpretar: Les peces/obres que interpretaran els grups durant el recorregut de la Cercavila seran de lliure elecció (cada grup aquelles que estime).

CLOENDA: A la finalització de la Cercavila, és realitzarà l’Acte de Cloenda al Centre Cultural de la Beneficència (Saló Alfons el Magnànim), amb la participació de tots els grups, interpretant-se conjuntament tres peces/obres, que més endavant ja vos assabentarem. La Cloenda, conclourà amb la participació de la Jove Muixeranga de València Posteriorment, Na Jordana, convidarà a tots els participants dels diferents grups/colles, a un dinar a la seua seu social (carrer Salvador Giner, 9 baix), amb motiu d’agraïment per la col·laboració rebuda. Tots sou sabedors que a hores d’ara les ajudes econòmiques són inexistents o insignificants i els patrocinis fa temps que vam passar a l’història. Allò que podem garantir- vos, és que ens bolcarem i posarem la máxima voluntat en tot allò relacionat amb l’organització, difussió i publicitat de l’event i en poder aconseguir que tots gaudim d’una jornada de germanor i convivència al voltant del Carme, on s’estima, de debó, la dolçaina i el tabal. Medalla d’Honor 2002 Consell Valencià de Cultura G-46407706 Associació Cultural Fallera NaJordana – carrer Salvador Giner, 9 baix – 46003-València najordana@najordana.es – www.najordana.es– 639.89.22.18 3

Vos adjuntem un fitxa perquè realitzeu si ho estimeu oportú, la vostra inscripció a l’aplec, dades que ens podreu remetre per esta mateixa vía a najordana@najordana.es.

És la nostra intenció que l’APLEC: “TIRANT DE XIRIMITA I TABAL”, puga any rere any, constituir una fita històrica i significativa en l’àmbit social, cultural i festiu al cap i casal, on es reconeix la vostra tasca per mantindre viva una de les nostres tradicions musicals més arrelades. Esperem i desitgem poder comptar amb la vostra voluntària participació, alhora que us fem extensiva la salutació i consideració més distinguida dels components del col·lectiu de Na Jordana.

Pere Borrego Pitarch-President

Tel.639.89.22.18

Descarrega ficha inscripció

25 d'agost de 2019 | 12:12 pm Xirimita Comentaris tancats a IV Aplec de Xirimita i Tabal “Tirant de Xirimita i Tabal”

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • XVI Mostra de Música Popular M Auxiliadora
  El divendres 3 a les 20:00 h. serà la mostra de Música popular i tradicional de M. Auxiliadora, que se celebra al col·legi Salesians del barri de Sagunt de ValènciaVos esperem!!! 🥰🥰🥰🥰🥰🎶🎶🎶
 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]

Arxius