Buscar

El Cant de la Sibil·la

El Cant de la Sibil·la, declarada en 2010 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, és una de les representacions més significatives al voltant del naixement de Crist que es coneixen.

l’Agrupació Escola Musical ‘La Nova’ acompanyada de la Colla de Dolçaines i Percussió la Morralla de l’Olleria, Grup de teatre el Bunyol, l’Ensemble de Ministrils Ciutat de Gandia, els campaners de l’Alqueria de la Comtessa, l’Escola de Música del Grau de Gandia ,el Ballet Alicia Montava de Cocentaina i la solista Lourdes Micó oferirà el tradicional concert de Nadal del cor que, per setè any consecutiu consistirà en la representació del Cant de la Sibil·la de l’Olleria, , tot coordinat i dirigit pel mestre Juan Miguel Terrazas Samper.

El Cant de la Sibil·la, declarada en 2010 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, és una de les representacions més significatives al voltant del naixement de Crist que es coneixen, implantada per Jaume I d’Aragó després de la conquesta de València.

Les sibil·les eren dones que es creien inspirades pels déus, totes verges i profetes. Entre elles, la Sibil·la Eritrea era l’encarregada d’anunciar el dia del Judici Final i l’arribada de Jesucrist al món. Encara que la Sibil·la és la figura per excel·lència de l’oracle grec, el cristianisme es va apropiar d’ella per a atemorir a la població amb els seus presagis sobre l’Apocalipsi. Als segles XIX i XX va començar a recuperar-se i ve representant-se de manera regular, entre altres poblacions, a València, Gandia, Ontinyent, Xeraco, Teulada i, gràcies a l’entusiasme del nostre director, a la Col·legiata de Gandia, Potries, Benirredrà i ací a l’Olleria.

La representació que els oferirem començarà amb un toc de campanes i amb el cant del Dies Irae que farà el cor d’homes en processó fins l’altar. Seguidament, al so de la música dels ministrils es presentarà la Dansa de la Mort on se’ns recorda que tots som iguals baix la dalla de la parca. Immediatament desprès apareixerà l’Ordo Prophetarum on Sant Agustí i diferents personatges bíblics i històrics ens donaran testimoni de la vinguda de Jesucrist i precediran l’entrada de la Sibil·la Eritrea que en sis cobles acompanyades de les tornades Al Jorn del Judici dels mestres Alonso i Cárceres ens relatarà la vessant apocalíptica de la vinguda de Jesús.

VOS ESPEREM

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar