Buscar

20 anys de Xaloc Fent Colla

Inaugurem la tercera del cicle d’exposicions commemoratives dels 20 anys de creació de Xaloc.

Exposició que romandrà oberta des del dijous 16 de Gener fins al diumenge 2 de Febrer. Pretenem donar visibilitat a dues dècades de treball en pro de la recuperació de la dolçaina i el tabal asi com la incorporació de la polvora en les nostres actuacions. La inauguració serà el dijous 16 a les 19.30 hores.

Aquesta exposició pretén mostrar al publique de Castellon dues dècades de treball per la recuperació i visibilitat de la dolçaina i el tabal. També afegim el punt d’innovació que és incorporar el so del trabuco a peces interpretades per aquests instruments tan nostre. L’exposició la dividim en 5 parteixes origen i història de la dolçaina, un breu repàs de la nostra història, Manifestacions festives amb polvora i el trabuco, Història de la nostra esquadra de trabucaires i indumentària i recreacions històriques. Són dues setmana en la qual us convidem a passar en algun moment pel museu de etnologia.

Com a complement a l’exposició “20 anys de Xaloc Fent Colla”. Realitzem en les instal•lacions de l’edifici El Menador de la plaça Hort dels Corders el divendres dia 24 a les 19:30 la conferencien inpartida per Toni Aguila Fillol cap de colla de l’esquadra de trabucaires de la Colla Xaloc titulada “El Castelló del 9 de març de 1810”. On donem repàs als esdeveniment esdevinguts en el Pont del Millars quan un 9 de març de 1810 veïns de Vila-real, Almassora i Castelló es van enfrontar a la forces napoleònica del general Suchet. Una conferència per a gaudir de la nostra història. del general Suchet.

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar