Buscar

CANT A RECER

Com esteu família!

Com ja sabeu, la situació creada pel Covid-19 ens impedeix ajuntar-nos per gaudir com cada tercer dissabte de Maig des de fa 24 anys de la nostra música d’arrel, del sarao, del gotet de vi, de les faves bullides, del ball a plaça i de la confortant xerrada amb amics i coneguts al caliu d’un colpet de mistela. En definitiva, del Cant al Ras com tots el coneixem.

Però no volem …de cap manera que aquest maleït virus no ens deixe passar al menys una estoneta escoltant la música dels nostres majors!

Per això, hem preparat el que serà el primer (i esperem que últim!!!) Cant a Recer, I Encontre de Cant Rural Virtual!

El proper dissabte 16 de maig, tercer dissabte de maig, a les 22:30h podreu seguir en live streaming a la pàgina de Facebook de la Colla de Dimonis De Massalfasar, aquesta mostra de musica rural valenciana, amb un format el més paregut possible al Cant al Ras: diversos grups, rondalles, cantadores i cantadores, artistes de tota classe aniran passant per l’escenari virtual, regalant-nos un seguit de jotes, seguidilles, fandangos, cants de batre o de bressol…

Com a convidats especials de l’edició participaran una colla de cantadors d’Artà, Pollença i Sa Pobla, de Mallorca, reunits per a l’ocasió per l’associació U Camp de l’Oca.

FES DE TA CASA UNA PLAÇA!!!

Sabem que un dels majors plaers del Cant al Ras es retrobar-se amb amics i coneguts i poder gaudir junts, així que vos encoratgem, tot i que siga de manera virtual a trobar-nos i compartir una nit de comboi i tradició. Vos proposem diverses idees per a acomboiar-nos juntes!

– Prepara’t un bon sopar típic del Cant al Ras: Faves bullides, coca de tomaca, salaures, l’entrepanet d’embotit en tomaca i un gotet de vi. I no oblideu la coca en llanda i la misteleta!!

– Aparta mobles i la bici estàtica, i fes del teu saló una pista de ball! Comparteix amb nosaltres les teues dansades!

– Comentem la jugada! Durant el live streaming, comentem les actuacions que més ens agraden! Segur que els artistes estan encantats de llegir-vos i poder xerrar juntes!

Amb el coixinet #cantarecer comenteu al vídeo del live streaming de la nostra pàgina de Facebook i sentim-nos juntes!!

Recordeu! Dissabte 16 de maig a les 22:30h al nostre Facebook, en live streaming, I Cant a Recer!!

Qui no tinga ocasió de veure l’emissió en directe, podrà gaudir-la més tard al canal de youtube de la Colla de Dimonis.


Vos esperem a totes i tots!!!

Documental Cant al Ras, la nit del poble

Per completar el programa, el diumenge 17, a les 21:15, A Punt emetrà el documental de Josep Pitarch i Rosa Roig “Cant al Ras, la nit del poble”. En la mateixa línea de construcció col·lectiva que suposa la celebració de la nit del Cant al ras, el documental es va realitzar en la seua major part al llarg dels dos dies que aglutinen la posada en marxa de l’esdeveniment, amb tres equips de filmació que seguien en paral·lel els últims preparatius i l’esdevindre d’alguns dels personatges que representen les diferents parts que entren en joc una nit a l’any per tal d’oferir un autèntic mostrari del cant rural valencià. 

Intèrprets i formacions que participaran a la XXIV edició del Cant al Ras (ordre alfabètic)

Apa,  Arrop i Talladetes, Cantadors d’Artà, Pollença i Sa Pobla (Jaume Cabrer, Toni Mossenya, Esteve Peric, Marta Mir, Joana Aina Mir, Antònia Mussola, Biel Collut i Toni Gall in memoriam) Carles Gil, Christian Penalba, Jonatan Penalba i Hilari Alonso, Jordi Sanz i Manuel Collado, Dani Miquel, De Saó, Escola Gatzara, Fernando el Ratllat i Marga la Pela, Jacint Hernández, Marta Margaix, Miquel Pérez i Maria Moreno, Mox, Naiet Cirerer, Noèlia Llorens i Susana Díaz-Tejedor, Pep Gimeno Botifarra, Quadrilla del Molí, Raul Ortega, Rondalla del Grup de Danses de Quart, Rondalla l’Arnadí, Toni Torregrossa, Trompa i Fil, Victorieta, Xavier de Bétera, Xe-ranga.

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar