Taller gratuït d’introducció a la Dolçaina contralt

Taller gratuït amb la col·laboració de l’Ajuntament de Betera

Taller d’introducció a la Dolçaina contralt

Antonio Llopis

Sessions totals: 4.

Duració de les sessions: 1h i 30 minuts.

Nombre màxim d’alumnes: 15

Lloc: Antic aulari Josefa Guardiola, c/ Sant Lluís Bétera.

El Taller es realitzarà els dijous 29 d’octubre, 5, 12 i 19 de novembre de 18:30h a 20:30h.

Per a poder participar en aquest taller s’haurà de disposar de Dolçaina Contralt.

Cada participant que ho desitge podrà adquirir per un preu reduït de 50€ un pack compost per Dolçaina Contralt, tudel metàl·lic, canya contralt, és-tuche guarda Canyes i Ànima de Canyes.

A partir de 12 anys és l’edat recomanada per als participants al taller.

Objectius:

– Conéixer les parts de l’Instrument.

– Conéixer el funcionament, el manteniment i la higiene de la Dolçaina Contralt.

– Analitzar la fitxa tècnica i taula de digitació de l’Instrument.

– Assimilar una posició corporal correcta i relaxada que permeta utilitzar amb naturalitat la subjecció de l’instrument.

– Conéixer les posicions de digitació re, re#, el mi, fa#, sol, la, si, do, do# i re agut.

– Prendre consciència del procés de respiració, presa i expulsió de l’aire i capacitat pulmonar.

– Analitzar les possibilitats sonores i va incrementar de tessitura greu comparant-la amb la Dolçaina en Sol.

– Iniciació a la lectura de notes.

– Emissió del so.

– Iniciació a la lectura.

– Escoltar repertori de l’instrument.

– Iniciar la pràctica de l’instrument.

El taller és gratuït. Per a la inscripció s’haurà d’enviar un correu electrònic amb nom, cognoms i DNI, en el cas de ser menor el pare, mare o tutor enviarà les seues dades i les dades del seu fill o filla a gemedol@gmail.com

Si algun alumne desitja fer alguna consulta sobre el taller abans d’inscriure’s el pot fer cridant al tel 627256951 Domingo Llopis.

Requisits: Per a poder participar en el taller caldrà estar empadronat en el municipi de Bétera.

Mes informació ací

18 d'octubre de 2020 | 3:54 pm Xirimita Comentaris tancats a Taller gratuït d’introducció a la Dolçaina contralt

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]
 • Taller de canyes de dolçaina a Paiporta
  Organitzat per la Unió Musical de Paiporta. Dolçainers de la Saida i El Club de la Dolçaina amb la col·laboració de la FVDiT i el IVC.El diumenge que ve 3 d’abril se celebrarà en la seu de la Unió Musical de Paiporta un taller de canyes impartit per Pau Puig. DIUMENGE 3 D’ABRIL 2022 – […]

Arxius