Buscar

Lluís Avellá mes que un mestre

El dijous 18 de març a les 18 hores en directe per Xirimita Ràdio des de la Seu Universitària d’Alacant. Homenatge al dolçainer Lluís Avellà en el desé aniversari de la seua mort.

Nascut el 1960 a una pensió del carrer Sant Telm on anava la gent a tenir fills, Lluís Avellà sempre anava, des de ben xicotet, darrere dels xaramiters, a escortar-los a les festes de la Raval Roig. Esperava els germans Boronat en la cantonada del passeig de Ramiro, i els seguia per tot arreu com si foren els flautistes d’Hamelin. L’atracció per la dolçaina va nàixer amb els seus primers records d’alacantí. Amb el temps, Lluís Avellà es convertiria en un divulgador fonamental de la dolçaina en les comarques del sud, motor des del 1979 de successives colles de dolçainers, promotor dels estudis de dolçaina en els cursos municipals d’Aula Oberta, creador de l’Escola de Música Tradicional, mestre de gran part dels dolçainers de la ciutat d’Alacant sorgits en les últimes dècades i dels que prendran el relleu en el futur immediat.

Lluís Avellà i Joan Blasco en la gravació del CD Somnis d’Aixa 1999.

  • Tret de l’articule escrit per Marià Sánchez Soler “LLUÍS AVELLÀ I REUS, MÉS QUE UN MESTRE”.
    https://lluisavella.wordpress.com/lluis-avella-i-reus/

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar