Buscar

Concerts “Germans Caballer, 40 anys de tabal i dolçaina”

Enguany, els Germans Caballer fan 40 anys amb la música de tabal i dolçaina. Malgrat les circunstàncies que estem passant, i volen celebrar-ho amb tots nosaltres convidant-nos a la sèrie de concert que realitzaran per a celebrar 40 anys de música i tradició.

Amics de la Música Tradicional. Dolçainers de Sagunt

Associació fundada per quatre germans, Paco, Eduard, Xema i David Caballer, de Sagunt, en la comarca del Camp de Morvedre, València. Començaren a tocar la dolçaina i el tabal, de manera autodidacta, entorn de 1981. Des d’aquell moment fins ara, han recorregut pobles i ciutats amb les activitats tradicionals dels dolçainers: els actes de carrer (dianes, processons, cercaviles, danses, albades…). També han realitzat tallers, xarrades i concerts. Han participat en trobades i festivals dins i fora de la geografia valenciana. També realitzen concerts de música folk, amb la formació de “Germans Caballer i Amics”. Al 2009 gravà el seu propi disc. A banda d’aquest, també han realitzat altres enregistraments sonors. Recentment ha gravat altre disc durant el confinament, pendent de ser presentat.

Anualment organitzen el FolkaSagunt. En aquest festival al 2012, celebraren el seu 30 aniversari, davant l’agraïment dels seus veïns i representants polítics. A més, després de molts anys, el seu poble també els ha recolzat amb distincions com el premi Onda Cero a la Cultura (2010), el distintiu “Saguntí de l’any 2013” i el premi “Arrels 2015” atorgat per l’Associació Arrels d’Estivella i el premi “Tradicions” del Periòdic d’Ací en 2016.

Vinculats sempre al folklore i als antics dolçainers i el seu repertori, durant tota la seua trajectòria, i encara que van actualitzant els seus coneixements musicals i obrint-se a noves experiències, el seu treball principal segueix sent el manteniment i difusió de la música tradicional valenciana.

Enguany, els Germans Caballer fem 40 anys amb la música de tabal i dolçaina. Malgrat les circunstàncies que estem passant, tenim previstes una sèrie d’activitats que volem anunciar-vos.

Com no podria ser d’una altra manera, ho farem amb un concert especial de dolçaina i tabalet on repasarem l’evolució de la nostra formació al llarg d’aquestes quatre dècades, al temps que ens servirà per a veure l’evolució de les formacions amb els nostres instruments al llarg dels últims dos segles.

Aquest concert l’hem titolat: “Germans Caballer, 40 anys amb tabal i dolçaina” i es realitzarà al menys tres voltes durant aquest estiu, si bé, estem oberts a repetir-ho en altres llocs durant aquest any. Els tres concerts confirmats, i amb les corresponents mesures de seguretat, són els següents:

•SAGUNT: Dia 28 de juliol a les 20:00h al Pati del Mercat de Sagunt. Concert patrocinat pel programa València És Música de la Diputació de València.  Col·labora l’Ajuntament de Sagunt. Aforament limitat. Entrades gratuïtes a través de SERVIENTRADAS.COM a partir del 24 de juliol. Més informació en la web de l’Ajuntament.

•SITGES (BARCELONA): Dia 31 de juliol a les 22:00h al Racó de la Calma. Per a nosaltres és un gran honor i plaer la participació als actes del 50 aniversari de la creació de l’Escola de Grallers de Sitges representant a la dolçaina i tabal valencians. Una gran celebració de la més antiga escola de Catalunya amb un gran programa de concerts d’agrupacions dolçaineres de tot l’estat espanyol. Nosaltres compartirem escenari amb el grup SO-NAT de Tarragona.

• CANET D’EN BERENGUER: Dia 13 d’agost a les 22:30h al jardí de la Casa dels Llano. Patrocinat per l’Ajuntament de Canet d’En Berenguer i inclòs en la programació d’estiu. Aforament limitat. Reserves d’entrades a través de l’APP CANETPLATJASEGURA. Més informació en la web de l’Ajuntament.

A banda de la possible programació d’algún taller, xerrada o concert, finalitzarem la nostra celebració amb un espectacle especial al FOLKASAGUNT 2021, que es realitzarà el 20 de novembre. Tindreu més informació més endavant.

Vos esperem a celebrar el 40 aniversari amb nosaltres. Bon estiu i molta salut!

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar