Concerts “Germans Caballer, 40 anys de tabal i dolçaina”

Enguany, els Germans Caballer fan 40 anys amb la música de tabal i dolçaina. Malgrat les circunstàncies que estem passant, i volen celebrar-ho amb tots nosaltres convidant-nos a la sèrie de concert que realitzaran per a celebrar 40 anys de música i tradició.

Amics de la Música Tradicional. Dolçainers de Sagunt

Associació fundada per quatre germans, Paco, Eduard, Xema i David Caballer, de Sagunt, en la comarca del Camp de Morvedre, València. Començaren a tocar la dolçaina i el tabal, de manera autodidacta, entorn de 1981. Des d’aquell moment fins ara, han recorregut pobles i ciutats amb les activitats tradicionals dels dolçainers: els actes de carrer (dianes, processons, cercaviles, danses, albades…). També han realitzat tallers, xarrades i concerts. Han participat en trobades i festivals dins i fora de la geografia valenciana. També realitzen concerts de música folk, amb la formació de “Germans Caballer i Amics”. Al 2009 gravà el seu propi disc. A banda d’aquest, també han realitzat altres enregistraments sonors. Recentment ha gravat altre disc durant el confinament, pendent de ser presentat.

Anualment organitzen el FolkaSagunt. En aquest festival al 2012, celebraren el seu 30 aniversari, davant l’agraïment dels seus veïns i representants polítics. A més, després de molts anys, el seu poble també els ha recolzat amb distincions com el premi Onda Cero a la Cultura (2010), el distintiu “Saguntí de l’any 2013” i el premi “Arrels 2015” atorgat per l’Associació Arrels d’Estivella i el premi “Tradicions” del Periòdic d’Ací en 2016.

Vinculats sempre al folklore i als antics dolçainers i el seu repertori, durant tota la seua trajectòria, i encara que van actualitzant els seus coneixements musicals i obrint-se a noves experiències, el seu treball principal segueix sent el manteniment i difusió de la música tradicional valenciana.

Enguany, els Germans Caballer fem 40 anys amb la música de tabal i dolçaina. Malgrat les circunstàncies que estem passant, tenim previstes una sèrie d’activitats que volem anunciar-vos.

Com no podria ser d’una altra manera, ho farem amb un concert especial de dolçaina i tabalet on repasarem l’evolució de la nostra formació al llarg d’aquestes quatre dècades, al temps que ens servirà per a veure l’evolució de les formacions amb els nostres instruments al llarg dels últims dos segles.

Aquest concert l’hem titolat: “Germans Caballer, 40 anys amb tabal i dolçaina” i es realitzarà al menys tres voltes durant aquest estiu, si bé, estem oberts a repetir-ho en altres llocs durant aquest any. Els tres concerts confirmats, i amb les corresponents mesures de seguretat, són els següents:

•SAGUNT: Dia 28 de juliol a les 20:00h al Pati del Mercat de Sagunt. Concert patrocinat pel programa València És Música de la Diputació de València.  Col·labora l’Ajuntament de Sagunt. Aforament limitat. Entrades gratuïtes a través de SERVIENTRADAS.COM a partir del 24 de juliol. Més informació en la web de l’Ajuntament.

•SITGES (BARCELONA): Dia 31 de juliol a les 22:00h al Racó de la Calma. Per a nosaltres és un gran honor i plaer la participació als actes del 50 aniversari de la creació de l’Escola de Grallers de Sitges representant a la dolçaina i tabal valencians. Una gran celebració de la més antiga escola de Catalunya amb un gran programa de concerts d’agrupacions dolçaineres de tot l’estat espanyol. Nosaltres compartirem escenari amb el grup SO-NAT de Tarragona.

• CANET D’EN BERENGUER: Dia 13 d’agost a les 22:30h al jardí de la Casa dels Llano. Patrocinat per l’Ajuntament de Canet d’En Berenguer i inclòs en la programació d’estiu. Aforament limitat. Reserves d’entrades a través de l’APP CANETPLATJASEGURA. Més informació en la web de l’Ajuntament.

A banda de la possible programació d’algún taller, xerrada o concert, finalitzarem la nostra celebració amb un espectacle especial al FOLKASAGUNT 2021, que es realitzarà el 20 de novembre. Tindreu més informació més endavant.

Vos esperem a celebrar el 40 aniversari amb nosaltres. Bon estiu i molta salut!

21 de juliol de 2021 | 8:55 pm Concerts, Xirimita Comentaris tancats a Concerts “Germans Caballer, 40 anys de tabal i dolçaina”

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • XVI Mostra de Música Popular M Auxiliadora
  El divendres 3 a les 20:00 h. serà la mostra de Música popular i tradicional de M. Auxiliadora, que se celebra al col·legi Salesians del barri de Sagunt de ValènciaVos esperem!!! 🥰🥰🥰🥰🥰🎶🎶🎶
 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]

Arxius