Buscar

Caixa Popular i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters signen un conveni per impulsar la música tradicional

El passat 29 de setembre, es va dur a terme una important signatura de conveni que promet enriquir el panorama musical tradicional a la Comunitat Valenciana. En la cerimònia de signatura, Maties Díez, en representació de Caixa Popular, i Joanjo Trilles, President de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FDiT), van rubricar un acord de col·laboració que dóna suport a les activitats de la federació en la difusió i promoció de la música de Dolçaina i Tabal.

Aquest conveni, que tindrà una duració fins al 31 de juliol de 2024, estableix una aliança estratègica entre Caixa Popular i la FDiT per a reforçar la presència i l’apreciació de la música tradicional valenciana. Paco Alós, representant de Caixa Popular, i Paco de Domingo, Vicepresident de la federació, van estar presents com a testimonis de la signatura, subratllant la importància d’aquesta col·laboració per al teixit cultural valencià.

Una de les principals àrees d’enfocament d’aquest acord és el suport a les activitats culturals i educatives que promouen el coneixement i la pràctica de la Dolçaina i el Tabal. Això inclou l’organització d’esdeveniments, concerts, tallers i la difusió de la rica herència musical valenciana tant a nivell local com internacional.

Joanjo Trilles, President de la FDiT, va expressar el seu entusiasme per aquesta col·laboració, destacant la importància d’unir forces amb Caixa Popular per a preservar i transmetre la música tradicional a les futures generacions. Va agrair a Caixa Popular pel seu compromís amb la cultura valenciana i el seu suport a la federació.

Per la seua banda, Maties Díez, en representació de Caixa Popular, va subratllar la rellevància de donar suport a les expressions culturals autèntiques i promoure la diversitat cultural a la regió. Va subratllar el compromís de l’entitat en respaldar projectes que enriqueixin el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.

En resum, la signatura d’aquest conveni entre Caixa Popular i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters representa un pas significatiu en la promoció i preservació de la música tradicional valenciana. Aquesta col·laboració s’alinea amb l’objectiu de reforçar la identitat cultural i musical de la regió, i promet un emocionant futur per a la música de Dolçaina i Tabal a la Comunitat Valenciana.

Dins de la col.laboració, el proper dissabte 28 d’octubre a l’Auditori de Teulada, on Caixa Popular i l’Institut Valencià de Cultura lliuraran els guardons del III Concurs de Composició “Joan Blasco”

Comparteix

Relacionats

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar