Lo Planter: Curs de Ritmes Amalgamats del voltant de les terres del Sénia

Dia: 15 de febrer de 2014

Lloc del curs: Centre cívic de Ferreries, plaça Joan Monclús, nº2 de Tortosa.

Aquest curs va destinat a tota aquella persona que vol ampliar i conèixer els seus coneixements del toc del tabal pel que fa als diferents tipus de ritmes tradicionals amalgamats o trencats que tenim per les nostres terres.

Mirarem quan es toquen, com s’executen, com es ballen, les estructures rítmiques, l’evolució etc…

També vorem algunes especificitats tècniques pròpies del toc tradicional que les diferència sobretot de l’estudi clàssic de la caixa.

En aquest curs utilitzarem material d’àudio i vídeo.

Cada alumne haurà de dur el seu propi instrument (Tabal o timbal),  les seues baquetes i la seua corretja. També es podrà complementar el curs amb altres instrument de percussió, ja siga una derbuka, un bendirs, culleretes o panderos quadrats.

Professor del curs: Jordi Sanç Rios (Tresmall, Saragatona, Pepet i Marieta, La Suterranya, El Ball de Sant Vito, Solc, Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs…)

Duració del curs: 6 hores, 3 pel matí i 3 per la tarde. Buscarem un lloc per dinar per qui ho necessite.

Destinat a: Persones que tinguen un nivell mitjà de tabal i que siguen majors de 15 anys. Si hi ha algú interessat en el curs que és menor dels 15 anys que es fique en contacte amb mi (mangarrufo@gmail.com)  i ja vorem que fem.

Qui tinga un nivell inicial de tabal o no el toque però li interessen els continguts o tingue curiositat es pot apuntar com a oient.

Per a fer el curs cal un mínim de 5 persones inscrites i un màxim de 10. Els oients no compten en aquest còmput.

Preu: 10 € per persona + el dinar

Preu oient: 5€ + el dinar

La inscripció al curs serà per ordre de preinscripció, que cal fer enviant un mail a mangarrufo@gmail.com

 

Programa dissabte 15 de febrer:

· Diferents tipus de repic: Llarg, tancat, obert i “de mosquit”.

· Ritmes aproximadament a 7/8: Havanera, ritmes dels Ports, Ritmes del Maestrat, gegants de morella, danses guerreres de la todolella. Dansants de Peníscola, Albaes del maestrat…

· Ritmes aproximadament a 10/8: Sant Antoni a Forcall. Dansants Peníscola…

· Ritmes aproximadament a 11/8: Gitanetes de forcall, danses guerreres de la todolella, Dansants de Peníscola…

· Evolucions rítmiques: Nanos i gegants de Vinaròs, albaes de la Sénia.

· Noves rítmiques “tradicionals”: Ball de bastons de Vinaròs a 7/8…

· Rítmica tradicional  per a “instruments nouvinguts”: Derbuka, culleres, panderos…

facebook_taller_Curs-de-ritmes-amalgamats-del-voltant-de-les-Terres-del-Senia

TAGS: ,

10 de febrer de 2014 | 7:41 pm Alacant, castelló, Cursos, Valencia Comentaris tancats a Lo Planter: Curs de Ritmes Amalgamats del voltant de les terres del Sénia

XIRIMITA Ràdio

Pòxims esdeveniments

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Disc Colla Federal

Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura i la FVDiT

Xarxes Socials

twitter Facebook

Col·laboradors de la Federació

aliaga np paco-besso paco-escudero
els-bessons

Cercar

 

RSS Xirimita

 • XVI Mostra de Música Popular M Auxiliadora
  El divendres 3 a les 20:00 h. serà la mostra de Música popular i tradicional de M. Auxiliadora, que se celebra al col·legi Salesians del barri de Sagunt de ValènciaVos esperem!!! 🥰🥰🥰🥰🥰🎶🎶🎶
 • Invitació al XII Festival “Vila de Teulada”
  Després de dos anys d’aturada, a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, l’Auditori Teulada Moraira acollirà, el proper dissabte, dia 14 de maig, a les 19.30h. el XII Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, que organitza la Colla el Falçó, Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada Un festival que, […]
 • Concert de Música Festera 2022
  El proper 7 de maig la colla realitzarà el seu tradicional concert de música festera. Ja són 12 anys els que la nostra associació participa d’este acte que forma part del programa de festes de Moros i Cristians de Biar. Com és costum, l’últim dissabte abans de les festes de maig, la colla té una […]
 • Feliç dia dels músics (encara que no a tots)
  Vaig néixer en Alcoi en 1976 i encara que no puc considerar-me un músic precoç, des de ben xicotet sempre m’ha agradat la música, eixir al carrer i veure els músics passar amb els seus instruments lluents i omplint el carrers d’harmònics i de sons. A l’edat de 12 anys vaig decidir donar un pas […]
 • XIII FESTIVAL DE MÚSICA FESTERA LLÀGRIMES DE SANTA MARTA
  El proper diumenge 1 de maig, a les 19:00 hores, la Colla Els Valerios participarà en el XIII Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta, junt a la Societat Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Serà al Teatre-Auditori La Vila Joiosa i està organitzat per l’Associació Santa Marta. En la Colla Els Valerios tenim […]
 • XII Festival “Vila de Teulada”
  La Colla el Falçó celebrarà el XII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, el dissabte 14 de maig de 2022 a l’Auditori Teulada Moraira, a les 19.30 h, amb la participació de l’Ensemble de dolçaina i percussió del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’agrupació ” Aires des Pla” de […]
 • II Diana Participatipa Colla El Falço Teulada
  Després de dos anys de parada estem gojosos d’anunciar-vos que el proper dissabte 23 d’abril en motiu de les festes patronals de Teulada reprendrem la Diana Participativa. Es tracta d’una cercavila de despertà on, parelles de dolçaina i tabal, recoreran els carrers de la vila tocant dianes per a començar el dia i la festa. […]
 • 4º Encuentro de Pita y Caja a Vallanca
  Després d’aquesta llarga aturada torna a Vallanca la trobada de música tradicional mes esperada de les nostres terres. Torna a ressonar en el racó d’Ademús i concretament en la poblacion de Vallanca la Pita i la Caixa. Vallanca és un municipi de la comarca del Racó d’Ademús pertanyent a la província de València, dins de […]
 • AGRAÏMENT
  Bon dia, amics,gràcies per la vostra implicació i participació en el XXII Aplec de la FVDiT a Tales, un aplec que no va ser possible l’any 2020, però que enguany, de bon tros, afortunadament, hem superat totes les previsions. Recordant aquell primer aplec celebrat en aquesta població de la Plana Baixa, a la porta de […]
 • Arranca el XXII Aplec de la FVDiT a Tales
  Arranca l’Aplec de Tales. Amb temperatures fredes però amb el calor de la gent d’aquesta població de la plana baixa. Més imatges a Facebook El aplec ha arrancat a les 10 del matí amb l’inaguracion de la fira de lutiers per a contínua amb un taller de Tecnica de la Dolçaina impartit per Antonio Llopis […]

Arxius