Buscar

Concert 3r Concurs de Composició per a Colla de Dolçaina i Percussió Joan Antoni Martínez i Martínez a Bocairent

El concert servirà per a determinar els premis, que enguany passen de 1.500 a 3.000 euros, de manera que es duplica la quantia total respecte de l’edició de 2021. Així, els guardons per a la present convocatòria són: un primer premi decidit pel jurat especialitzat i dotat amb 2.000 euros, un premi votat pel públic i dotat amb 800 euros i una menció especial seleccionada pels músics de l’Aljub i dotada amb 200 euros. Tots tres patrocinats íntegrament per l’Ajuntament de Bocairent.

FINALISTES DEL III CONCURS DE COMPOSICIÓ JOAN A. MARTÍNEZ

El jurat de la tercera edició del concurs de composició Joan A. Martínez, per a dolçaina i percussió en la modalitat de pasdoble/cercavila, s’ha reunit en la vesprada del 19 de juliol a Bocairent per triar les quatre obres finalistes, entre un total de dèsset propostes presentades.

El jurat d’enguany, presidit per Ramon Garcia Soler, està format per Francisco Valor LlorensSusana Díaz Tejedor i el mateix Ramón García Soler. El secretari del jurat és Alfredo Francés Galiana, també secretari del Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub de Bocairent, entitat que organitza el concurs. Igualment, el president de la colla, Xavier Pascual Soler, i el seu director, David Valera Ruiz, han estat presents en la sessió.

El jurat, després de les corresponents deliberacions i de destacar la gran qualitat de les obres presentades, ha seleccionat les quatre peces que seran les finalistes del concurs, presentades amb els lemes següents: “La Serreta”, “Resor”, “1982” i “Figatell”.

El concert del concurs tindrà lloc el proper 30 de setembre, a les 19.30 h, al Teatre Avenida de Bocairent. La primera part de l’acte serà la interpretació de les peces finalistes per part del Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub, amb la direcció de David Valera Ruiz. I, per a la segona part, actuarà el grup Tradifusió .

L’Ajuntament de Bocairent patrocina íntegrament els premis del concurs, que també compta amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res i l’Institut Valencià de Cultura GVA. En concret, són tres els guardons que s’atorgaran: el primer premi, dotat amb 2.000 €, el triarà el jurat del concurs; el segon, dotat amb 800 €, el triarà el públic, i la menció d’honor, dotada amb 200 €, la triarà el Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub.

El president de l’entitat organitzadora, Xavi Pascual, ha agraït el treball tant dels membres del jurat com del director de L’Aljub i, a més, ha destacat l’alta participació de composicions amb un total de dèsset obres. Així mateix, ha destacat la figura del dolçainer Joan A. Martínez, que va ser un dels impulsors de la colla i el seu primer director. Igualment, Pascual ha agraït a l’Ajuntament el seu compromís amb el concurs i amb la música tradicional i la col·laboració de la Generalitat i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

Per la seua banda, l’alcalde de Bocairent, que s’ha reunit amb el jurat després de les deliberacions, ha mostrat la seua satisfacció per la consolidació del certamen: “L’Aljub i l’Ajuntament ens vam comprometre no només a posar en marxa la convocatòria, sinó també a anar consolidant-la progressivament”. En aquest sentit, Xavi Molina Martí destaca que el consistori ha ampliat enguany la dotació econòmica: “Tal com vam anunciar, dupliquem la quantia respecte de l’edició anterior i arribem als 3.000 € en premis, amb la finalitat de prestigiar i seguir fent créixer el concurs”. 

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar