Buscar

Arriba el nadal i amb ell el DolçaiNadal a Castelló

Arriba el nadal i amb ell a Castelló el DolçaiNadal.

Concert benèfic que la Federació de Dolçaina i Tabal de Castelló organitza cada any amb la intenció de fomentar la nostra música de dolçaina i tabal d’una forma solidària.

La Federació de Dolçaina i Tabal de Castelló està composta per cinc grups de la capital de la plana que són:

Escola municipal de dolçaina, tabal i Cant d’estil,

la Colla de Dolçáiners i Tabaleters de Castelló,

Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Soroll”,

Grup Xarançaina

i la Colla de Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc.

Federació local que suma els seus esforços en pro del foment de les nostres tradicions més musicals i que té obertes les seues portes a tots aquells grups de la capital que es vulguen sumar a aquesta tasca.

En el concert podreu escoltar des de les melodies més tradicionals fins cuidades adaptacions de música d’actual i de sempre.

Al llarg d’aquests 6 anys les associacions que han rebut la recaptació d’aquest concert han sigut.

Associació Síndrome de Down de Castelló,

Associació d’afectats per la Esclerosi Múltiple de Castelló,

Associació de Persones amb Autisme de Castelló (APNAC)

Associació de malalties rares de la Comunitat Valenciana (ASEMI),

AFANIAS Castelló.

Amb aquestes ajudes s’han pogut desenvolupar, per exemple, unes ulleres de realitat virtual per poder fer fisioteràpia a malalts d’esclerosi múltiple o activitats a l’aire lliure amb malalts d’autisme.

Enguany, l’associació beneficiaria dels fons recaptats amb aquest concert serà la Fundación ASPROPACE. Aspropace naix fa més de 40 anys a la Ciutat de Castelló. Va sorgir com a iniciativa d’un grup de pares amb xiquets/tes amb paràlisi cerebral que volien crear un centre escolar i de rehabilitació per als seus fills/lles. Des d’aleshores, Aspropace ha anat creixent, fins convertir-se en l’actualitat en un centre de referència,en el qual es tracta de forma integral a persones amb paràlisi cerebral i les seues famílies.

La Fundación Aspropace gestiona un Centre Escolar, un Centre d’Atenció Primerenca, un Centre de Dia i una Residència. En total, en aquests centres s’atenen anualment a més de 150 persones amb paràlisi cerebral i patologies similars que reben sessions de tractaments especialitzats de fisioteràpia, comunicació, logopeda, activitats d’oci i temps lliure, esport adaptat, hidroteràpia… tots ells realitzats per personal altament qualificat.

En Aspropace tampoc s’obliden de les famílies dels usuaris, a qui acompanyen des del inici del diagnòstic de la patologia fins la vida adulta dels seus familiars, assessorant-los i guiant-los en aquest llarg camí.

Amb la col·laboració del Patronat de Festes aquest acte de igual forma que els anys anteriors es realitzarà al Palau de la Festa de Castelló. La data programada per a la realització d’aquesta activitat benèfica es el 7 de Gener de 2023 a les 19:00h.

Si esteu interessats tant a acudir al concert com a col·laborar amb ASPROPACE, posar-vos en contacte amb aquests dos telèfons.

630 636863 o 676 084414.

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar