Buscar

El Regall, Concert de música festera

Després de molts mesos d’inactivitat, des de la Colla de Xirimites i Tabals El Regall d’Ontinyent, tenim el plaer de convidar-vos al nostre retorn als escenaris.

En aquest cas oferirem un concert de música Festera emmarcat dins de la Campanya “València és Música” de la Diputació de València.

Un concert on farem un recorregut per la música festera escrita especialment per al nostre instrument, la dolçaina. A més a més comptarem, com a cloenda de l’espectacle, amb la col.laboració dels Metalls de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, amb qui  tindrem el plaer d’interpretar l’emblemàtica obra  “Cavall de Foc” .

En paraules del nostre director artístic, Rubén Penadés Silvestre: ” Enguany s’acompleixen 25 anys d’una de les obres, potser, més importants dins del catàleg del compositor murer José Rafael Pascual Vilaplana; ja no sòls per la seua qualitat musical, sinó també pel fet de ser una de les obres que el va catapultar a la fama com a compositor.

Si parlem de “Cavall de foc”, de seguida ens ve al cap eixe leitmotiv de tres notes: DO, RE SOL, DO RE… però deixant a banda el motiu, el que estem habituats a escoltar és la seua versió per a banda. No obstant, i de la mateixa manera que ocorre amb altres encàrrecs que es solen fer per a la festa de Moros i Cristians, a la marxa mora “Cavall de foc” li va acompanyar un ballet basat en els materials melòdics, rítmics i harmònics de la seua homònima per a banda. És per això, que des de “El Regall” ens sumem a aquest aniversari, interpretant la versió menys coneguda i popular de “Cavall de foc”: el seu ballet per a dolçaines, metall i percussió en la seua revisió, què va fer el propi autor per a l’Alferecia de l’any 2010 de la Filà Realistes d’Alcoi”.

Fins dissabte!!

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar